Objavljen muzički program nikšićkih Rokumentarnih dana - Rokumentarni dani
600
post-template-default,single,single-post,postid-600,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Objavljen muzički program nikšićkih Rokumentarnih dana

Svirkom jednog od najaktivnijih crnogorskih džez sastava MP- trio iz Podgorice, započeće koncertni dio programa prve filmske revije muzičkih dokumentaraca u Crnoj Gori ROKUMENTARNI DANI, koja se održava od 26-28 maja u Nikšiću.

Nastup ovog zanimljivog sastava koji “zna note kao Amadeus Mocart, subotom svira sa Travoltom, ponekad pleše prljavo i kosu maže Briljantinom, voli se kao Bluz braća, svira gypsy jazz tako da Cigani lete u nebo, bori se da ne propadne rokenrol, a u operi su poput fantoma, na kiši pjevaju, Kosu na stranu teraju; koji su muzičarima antipatični, ali ženama bas simpatičn” – zakazan je za petak, 26. maj, u okviru tematske cjeline GLAVOM KROZ ZID, posvećene crnogorskom stvaralaštvu.

MP-trio čine Miladin Peruničić (gitara), Davor Novak (bas gitara) i Ivan Ivanović (bubanj), a svirka će se održati u Blues brothers baru u Njegoševoj ulici, sa početkom u 17.00.h.

Nakon kocerta MP-tria, na istom mjestu za kraj večeri u 22 I 30h nastupiće unikatna beogradska grupa Multietnička atrakcija. Ova ekipa svoje prve korake pravi juna 2008. godine i sa oduševljenjem biva prihvaćena od strane domaće publike i kritike kao dugo čekano osvježenje na muzičkoj sceni regiona. Njihova istovremena jednostavnost i raskoš, protkana je elementima kabarea. Kombinacija progresivnog minimalizma i glama, duhovitosti i brutalnosti nikog ne ostavlja ravnodušnim, pa su od strane Popboksa proglašeni za najbolji novi bend. Prepoznatljivi po eneregičnom zvuku, osmišljenom nastupu i vizuelnoj upečatljivosti, koja karakteriše i njihove nagrađivane spotove, Atrakcija nakon nastupa u regionu, Evropi i Skandinavskim zemljama, dolazi u Crnu Goru poslije duže vremena. Osim nastupa u Blues Brothers baru, Multietnička atrakcija će u četvrtak nastupiti i u podgoričkom “Berlinu”.

“M.O.R.T. SE VRAĆA KUĆI!”

Rokumentarne dane zatvoriće beskompromisni hrvatski pankeri iz Sinja, M.O.R.T, čija je prva reakcija na poziv da sviraju u okviru festivala bila – UDOMITE NAS!

“Tu i tamo ćemo morati otići negdje na koncert, ali vraćamo se odmah! Dolazimo u Nikšić po četvrti put i jedva čekamo. Trenutačno bend radi na novim stvarima i cijelo vrijeme kuha nešto novo, što ćete sigurno moći čuti na koncertu. Kako nam je u Nikšiću uvijek vrhunski, očekujemo kao i prije: haos, energiju i delirij!”

Svirka ovih „specijalnih povratnika”, karakterističnih po žestokim živim nastupima, održaće se završne večeri festivala, u nedjelju 28. maja, u Blues brothers baru, sa početkom u 22:30h.

Ulaz je, kao i za sve ostale sadržaje, besplatan.