Rokumentarni dani | O festivalu
148
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-148,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Kratko o

ROKUMENTARNIM DANIMA

o festivalu

ROKUMENTARNI DANI je prva filmska revija u Crnoj Gori čiji su fokus muzički dokumentarci. Ova trodnevna manifestacija (26-28. maj), osim premijernih prikazivanja filmova i projekcija arhivskog materijala, obuhvata niz događaja koji ukazuju na organsku povezanost filmske i muzičke umjetnosti i povezuje različite generacije filmofila i audiofila.

Koncept čine tri segmenta. Svaki, kao lajtmotiv, ima jednu pjesmu iz kataloga rok pionira naše zemlje.

DAN I / GLAVOM KROZ ZID (Ružin trn – Bar) – u fokusu je crnogorsko stvaralaštvo od šezdesetih do danas

DAN II / S FELEROM ROĐENI (Osma sila – Nikšić) – pregled odabranih filmova sa ex-YU prostora

DAN III / MIRIS KOSMOSA (Jozef K. – Titograd) – osim nastavka filmske revije, dobar dio programa će se posvetiti strip umjetnosti i starom i pomalo zaboravljenom analognom dobu

 

Uzimajući u obzir činjenicu da je internet medij preko kojeg mladi ljudi prvenstveno dolaze do informacija i preko kojeg sve više prate umjetničku i kulturnu produkciju, planiran je i dodatni online program.

 

U subotu i nedjelju (27 i 28. maj) na našim društvenim mrežama, internet sajtovima i youtube kanalu  će biti upriličena vizuelna fešta u kojoj će se naći prostora za video najave festivala, real time pozive za učešće na istom, trejlere filmova sa projekcija, najave i povremena live uključenja sa događaja iz pratećeg programa.

Ulaz za sva tri dana i sve sadržaje je besplatan.

 

Projekat se radi u saradnji sa JU Zahumlje, Crnogorska kinoteka i klubom Blues Brothers Bar, a uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore, Advokatske komore, Pivare “Trebjesa” DOO i Lanex DOO.

tim

– Dragan Lučić,
– Bojan Tešić,
– Luka Rakojević,
– Đorđije Njunjić,
– Nikola Radenović,
– Petar Luburić i
– Pavić Radović.

| Rokumentarni dani | Nikšić 26-28 maj. 2017